Schijnzelfstandigheid: Belangrijke Informatie voor ZZP’ers

Bij Althof Accountants in Drachten krijgen we vaak vragen over het verschil tussen werken in loondienst en als zelfstandige zonder personeel (ZZP). De regels hiervoor kunnen verwarrend zijn, en het is niet altijd direct duidelijk wanneer iemand daadwerkelijk als zelfstandige werkt of dat er sprake is van een dienstverband. Dit is een belangrijk onderscheid, omdat het directe gevolgen kan hebben voor zowel uw belastingpositie als uw aansprakelijkheden.

De overheid heeft nu een document uitgebracht om meer duidelijkheid te scheppen: “ZZP – Ja of Nee.” In deze publicatie wordt toegelicht welke kenmerken van belang zijn om te bepalen of u als zelfstandige werkt of in loondienst bent. Dit wordt gedaan aan de hand van voorbeelden per sector, met heldere conclusies.

Bent u benieuwd hoe dit voor u of uw organisatie zit? Lees het document en neem contact met ons op voor advies op maat. Wij helpen u graag verder met het op een rij zetten van uw positie, zodat u zonder zorgen verder kunt ondernemen.

Document downloaden: ZZP – Ja of Nee  

Heeft u vragen over uw specifieke situatie? Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar met deskundig advies.

Facebook
Twitter
Email
Print